![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Sprawa powinna być prosta ale ja nie potrafię sobie z nią poradzić. Wiem, że zaraz połowa forum mnie zbluzga ale nie potrafię tego zrobić i dlatego proszę o pomoc. Oto moja baza danych (IMG:http://www.gnat.daminet.pl/2.jpg) Chciałbym pobrać te wartości z kolumny "dane", które zawierają najświeższą datę. Czyli dla tego przykładu te z id=4,5,6,8. Jak to uczynić. Najbardziej bym prosił o gotowe rozwiązanie. Litości. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: zacznij uzywać bbcode
po drugie: dla Twojego dobra zainstaluj sobie jednak aktualną wersje bazy danych. Właśnie wyrabiasz w sobie złe nawyki i kod co można zrobić jednym prostym zapytaniem rozbijasz na dwa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: zacznij uzywać bbcode po drugie: dla Twojego dobra zainstaluj sobie jednak aktualną wersje bazy danych. Właśnie wyrabiasz w sobie złe nawyki i kod co można zrobić jednym prostym zapytaniem rozbijasz na dwa. @ nospor Sorki że nie używałem bbcode. A mam do Ciebie prośbę. Czy mógłbyś, to co napisałem w 2 pytaniach zamienić mi na jedno. Nie potrafie stworzyć jednego pytania a wiem, że sobie utrudniam i nie potrzebnie tworze nowe linie kodu. Jakbyś mi zamienił moje 2 w 1 to na pewno bym to przeanalizował i wiecej tego nie robił. Co do nowego mysql. Wiem że są nowsze, ja jade na krasnalu bo w pracy mam krasnala i chce żeby było to samo u mnie co w pracy. Próbowałem kiedyś WebServ czy jakoś tak, wszystko super ale nie umiałem zrobić polskiej czcionki, wyskakiwały mi jakies drzewa. No ale to już nie jest na temat wątku. Kiedyś jak dorosne do tego to zaś spróbuje. Ten post edytował 8_pasarzer_NOSTROMO 6.11.2009, 14:18:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:48 |