![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Sprawa powinna być prosta ale ja nie potrafię sobie z nią poradzić. Wiem, że zaraz połowa forum mnie zbluzga ale nie potrafię tego zrobić i dlatego proszę o pomoc. Oto moja baza danych (IMG:http://www.gnat.daminet.pl/2.jpg) Chciałbym pobrać te wartości z kolumny "dane", które zawierają najświeższą datę. Czyli dla tego przykładu te z id=4,5,6,8. Jak to uczynić. Najbardziej bym prosił o gotowe rozwiązanie. Litości. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, z przykrością stwierdzam ze żaden z przykładów nie działa. Jeszcze raz napisze o co mi chodzi. Chciałbym pobrać z bazy te wiersze w których jest (ta sama i najbliższa dzisiejszej data). Musi być ta sama i najbliższa dzisiejszej. Dodam od razu że nie wiemy ile bedzie wyników więc propozycje typu np. "limit 4" lub "day 7" odpadaja. Ile będzie wyników i jaka jest data najblizsza dzisiejszej = TEGO NIKT NIE WIE, wiec wkładanie ich do zapytania odpada.
Przykład nazwa tabeli - wstep_wp kolumny ID DANE DATA 1 cos tam 04.04.2009 2 cos tam 05.04.2009 3. cos tam 10.10.2009 4. cos tam 10.10.2009 Chce pobrać te 2 ostatnie (nie wiedząc ze jest ich 2) bo nie bede wchodził przecież do bazy żeby zliczyć i w pytanie wstawić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 16:02 |