![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 3 Dołączył: 11.09.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie mogę sobie poradzić z funkcją DELETE. Update działa tak jak powinien wszystko ok, a
DELETE FROM nie odpowiada w ogolę, nie usuwa pożądanego rekordu jak to naprawić? rekordy w bazie zapisują się w taki sposób: " 10.11.12.13 "
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale i tak kasujesz tylko użytkownika to po co chcesz robić dodatkowy warunek dla grupy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 3 Dołączył: 11.09.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale i tak kasujesz tylko użytkownika to po co chcesz robić dodatkowy warunek dla grupy? Nie kasuje użytkownika tylko grupy które zapisują się w tabeli users -> tzn. "user_id, user_name, grupy" 2. Zrzuć sobie zapytanie na ekran może złączenie zmiennych nie jest takie jak powinno być a z tym zrzutem chodzi ci o to żebym wyświetlił zmienne? (zmienne już wyświetlałem działają wszystkie tak jak powinny) Ten post edytował honytowk 5.11.2009, 22:05:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kasuje użytkownika tylko grupy które zapisują się w tabeli users -> tzn. "user_id, user_name, grupy" Pokaż strukturę tabeli i przykąłd. Wg mnie chcesz usunąć tylko użytkownika z danej grupy, tzn skasować mu daną grupę, jeżeli tak to do tego nie służy funkcja delete tylko update z poprawnym warunkiem. Ten post edytował potreb 5.11.2009, 22:39:54 |
|
|
![]()
|
|
Pokaż strukturę tabeli i przykąłd. Wg mnie chcesz usunąć tylko użytkownika z danej grupy, tzn skasować mu daną grupę, jeżeli tak to do tego nie służy funkcja delete tylko update z poprawnym warunkiem. dokładnie o to mi chodzi ale jak odjąć w UPDATE ten rekord '.".grupa."' od ".$userdata['grupy']." (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) A oto zrzut: TABLE `ep_users` ( `user_id` smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, `user_name` varchar(30) NOT NULL default '', `user_password` varchar(32) NOT NULL default '', `user_email` varchar(100) NOT NULL default '', `user_hide_email` tinyint(1) unsigned NOT NULL default '1', `user_location` varchar(50) NOT NULL default '', `user_birthdate` date NOT NULL default '0000-00-00', `user_aim` varchar(25) NOT NULL default '', `user_icq` varchar(15) NOT NULL default '', `user_msn` varchar(100) NOT NULL default '', `user_yahoo` varchar(100) NOT NULL default '', `user_web` varchar(200) NOT NULL default '', `grupy` text NOT NULL, `photo_vip` varchar(100) NOT NULL default 't.jpg', PRIMARY KEY (`user_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 AUTO_INCREMENT=22 ; Ten post edytował honytowk 5.11.2009, 22:48:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:04 |