Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML] 2 x submit
grzegorz_g

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mam taki oto formularz(skrót)

1. <form action="index.php" method="POST" id="post">
  2. <input name="page" type="hidden" value="generation2" />
  3. <input name="akcja" type="hidden" value="1" />
  4.  
  5. <select name="ssfontsize" onchange="this.form.submit();" style="width:200px;">
  6. <option <? if ($_POST['ssfontsize']==10) print "selected='selected'" ?> value="10">10</option>
  7. <option <? if ($_POST['ssfontsize']==11) print "selected='selected'" ?> value="11">11</option>
  8. <option <? if ($_POST['ssfontsize']==12) print "selected='selected'" ?> value="12">12</option>
  9. <option <? if ($_POST['ssfontsize']==13) print "selected='selected'" ?> value="13">13</option>
  10. <option <? if ($_POST['ssfontsize']==14) print "selected='selected'" ?> value="14">14</option>
  11.  
  12. <input type="submit" value="send" />
  13.  

i teraz zależy mi by w onchange, nie przenosiło ukrytego pola formularza i danej akcja=1, ta dana ma być wysłana tylko w momencie naciśnięia submit. Jest to do zrobienia (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Czekam na jakieś pomysły
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
grzegorz_g

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

teraz zrobiłem tak:

1. <? if ($wyslij) { ?><input name="ak" type="hidden" value="1" /><? } ?>

gdzie submit jest

1. <input type="submit" name="wyslij" value="2" >

jednak selecty w moim formularzy nie wysyłają pola ukrytego "akcja", jednak naciśniecie SUBMIT'a jeden raz nie powoduje oczekiwanej reakcji. Dopiero po wysłaniu go jeszcze raz działa ale selecty tez pobierają wartość pola ukrytego "akcja".
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 14:47