![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem kompletnym ignorantem w PHP, usiłuję jedynie znaleźć kogoś, kto jest w stanie poprawić poniższy kod, który obciąża bazę SQL. Próbowało wielu PHP-owców, ale nikt nie był w stanie znaleźć przyczyny "mulenia" serwera. Wiem, że jest tu kilka kosmetycznych błędów składni, ale problem tkwi w zapytaniu da bazy, to potwierdzili wszyscy analizujący kod. Strona chodzi pod adresem kontrowersje.net, na cms Drupal, kod który wywala serwer jest następujący:
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi, jestem również skłonny nawiązać współpracę na zasadzie zleceń z kimś kto da sobie radę z PHP i Drupalem kontrowersje@kontrowersje.net Ten post edytował kontrowersje 27.10.2009, 18:34:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj proszę z jakiej bazy danych korzystasz.
Bardzo dużo rzeczy hardkodujesz dlatego domyślam się kod który wkleiłeś jest wersją testową bo jako wersji produkcyjnej nikt chyba by tego nie używał. Skoro i tak hardkodujesz listę zbanowanych loginów to nie wykonuj na nich niepotrzebnych funkcji. Zamiast
zrób:
No i nie musisz generować tego php-em bo po co męczyć serwer obliczeniami które zawsze zwracają taki sam wynik. Wrzuć to bezpośrednio do ostatniego zapytania. Jeśli twoja baza danych obsługuje podzapytania możesz połączyć dwa zapytania w jedno. Np tak:
Ale i tak największy wzrost wydajności możesz uzyskać przez odpowiednie indeksy. Jeszcze raz proszę autora o informacje z jakiej bazy danych korzysta. Jeśli autor chce naprawdę konkretnej odpowiedzi proszę o strukturę bazy danych (samą strukturę, bez danych). Wtedy będzie można udzielić bardziej konkretnej odpowiedzi PS. Co oznacza klamra w "FROM {node} node".? Alias? A może schemat? Nigdy nie spotkałem się z takim zapisem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 10:59 |