![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem kompletnym ignorantem w PHP, usiłuję jedynie znaleźć kogoś, kto jest w stanie poprawić poniższy kod, który obciąża bazę SQL. Próbowało wielu PHP-owców, ale nikt nie był w stanie znaleźć przyczyny "mulenia" serwera. Wiem, że jest tu kilka kosmetycznych błędów składni, ale problem tkwi w zapytaniu da bazy, to potwierdzili wszyscy analizujący kod. Strona chodzi pod adresem kontrowersje.net, na cms Drupal, kod który wywala serwer jest następujący:
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi, jestem również skłonny nawiązać współpracę na zasadzie zleceń z kimś kto da sobie radę z PHP i Drupalem kontrowersje@kontrowersje.net Ten post edytował kontrowersje 27.10.2009, 18:34:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam parę pytań:
1. Jaki silnik? 2. Jaka wersja silnika? 3. Ile wierszy zwraca zapytanie bez warunków comments.nid<>...? 4. Setki tych wykluczeń comments.nid to jest 150 czy 1500? 5. Skąd bierzesz wykluczane comments.nid? 6. Muli się tzn jaki konkretnie jest czas wykonania zapytania? Edit: Cytat Zadaj sobie jedno, ale zaj$#@cie ważne pytanie, czy te JOINY na pewno są Ci niezbędne, czy tych porównań nie da się przerzucić do WHERE ? to moim zdaniem fatalny pomysł niezależnie od silnika. Ten post edytował netmare 28.10.2009, 21:20:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:52 |