![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam dość dziwny przypadek i myśle że ktoś pomoże mi go rozwikłać mam mam dwie tabele nazwy,zamowienia (w tabeli zamówienia mam 2 rekordy i w tabeli nazwy mam też 2 rekordy)
chce je połaczyć ale po złączeniu robia sie 4 rekordy dlaczego nie 2 tyle ze sklejone?? o to jak to robie
otrzymuje zamiast 2 sklejonych rekordów takie cos : name | nazwa_prod Kaska | nazwjakas kowale | Jakas nazwaasdsad kowale | nazwjakas Kaska | Jakas nazwaasdsad Potrzebuje miesc np w taie postaci name | nazwa_prod Kaska | nazwjakas kowale | Jakas nazwaasdsad |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Więc na przyszłość kielich radzę przejrzeć swoje posty przed wduszeniem "Wyślij". Nie jest to złośliwość, bo gdybym taki był to czepiałbym się do ogromnej masy literówek jakie są w Twoich postach. Ale zwrot z innego Twojego tematu, w stylu "wstawiając do tablicy nazwę, którą użytkownik wpisuje do formularza" jawnie wskazuje na niemal kompletny brak walidacji. Właśnie takie opisy sprawiają, że nikt nie wie jak działają Twoje skrypty, co się dzieje na poszczególnych etapach z danymi, czy struktura bazy jest odpowiednia. Wszystko to trzeba wyciągać z Ciebie siłą. Dla przykładu zobacz sobie mój temat z problemem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=133606 Teraz porównaj ile istotnych danych tam zamieściłem wraz z kilkoma próbami rozwiązania problemu zanim się poddałem i napisałem temat. Wszystkie warianty moich pomysłów opisałem by inni nie musieli mi podawać rozwiązań jakie już przetestowałem. Widzisz różnicę między Twoimi tematami a moim? Ja podaję to, co może się innym przydać w rozwiązaniu mojego problemu sam od siebie. Osoba czytająca wie po nim już niemal wszystko co potrzebne i jedynie niuanse mogą być niejasne. Dla problemu jaki Ty masz nie znamy w zasadzie nic. Do któregoś momentu nie znaliśmy struktury tabel (poproszono Cię o podanie), nie znamy kodu operującego na tych danych, nie wiemy jak te dane są obrabiane, do czego potrzebne, czy nie są powiązane z czymś co może być istotne by rozwiązać problem. Po prostu rzuciłeś go na forum i czekasz. W momencie zaś gdy są podawane Ci ewentualne rozwiązania nagle okazuje się, że to rodzi problemy następne, wynikające z obsługi tego kodu w jakimś skrypcie lub założeń, o których na początku wcale nie wspominałeś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 17:56 |