![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, wiem ze to jest ze tak powiem dziecinne pytanie ale pisząc skrypty nigdy sie nadtym nie zastanawiałem:
Czy jest możliwosć wyjscia ze zmianna poza while ale zeby dalej były wszytskie rekordy wyswietlane np.
i tak bedzie wszystko ok wypisze mi wszytsko ale chciałbym np. zrobić tak lecze wiem ze to nie zadziała:
Jest jakas mozliwosc (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Chłopie...Ale pytanie nadal rozbija się o jedno. Czy Ty masz zamiar tam wpisać tylko jedną określoną wartość gdy jakiś tam rekord ma określone dane, czy Ty chcesz ten insert użyć dla wszystkich rekordów w tablicy? Bo chyba logiczne, że poza pętlę while nie wyciągniesz pojedynczego wyniku w sposób: "mam 10 wyników, a komp niech zgaduje jaki mam na myśli". Albo mu to jawnie określisz, czyli przed pętlą while będziesz miał zmienną i której przypiszesz wartość jeśli znajdziesz interesującą Cię wśród wyników na zasadzie:
Albo chcesz wyciągać wartość tej kolumny dla wszystkich rekordów i potem robić insert na ich podstawie w stylu:
Jeśli żadne z tych nie jest tym co chcesz to może najpierw uderz się w głowę, bo może wtedy uda Ci się ustawić klepki na właściwych miejscach i SENSOWNIE powiesz Nam o co Ci właściwie chodzi. Bo na razie przez cały temat nie wiadomo o co Ci chodzi i co chcesz zrobić. Po prostu na pytania odpowiadasz tak mgliście, że nikt nie wie czego właściwie chcesz. Ten post edytował thek 24.10.2009, 19:31:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:45 |