![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zrobić coś takiego na mojej stronie: Ktoś wypełnia krótki formularz powiedzmy 3 pola: opis, cena i e-mail i klika wyślij Ja wchodzę tylko do panelu admina czy tam do jakiejś stronki admin.php czy coś, czytam, klikam ok i data, opis wraz z ceną pokazuje się na stronie a e-mail który podała osoba pokazuje się po najechaniu albo kliknięciu w opis lub cene. Proszę mi tłumaczyć najprościej jak potraficie. Jeśli coś źle wytłumaczyłem to piszcie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jemu chodzi o całość problemu a nie tylko znikanie, pojawianie e-mail.
Można to zrobić na conajmniej 2 sposoby. Ja rzucę Ci 2, jakie mam po sekundzie(!) myślenia. Mało i bardziej elegancki. Mało elegancki: 2 tabele z tymi samymi kolumnami. Nadesłane lądują w jednej. To z niej odczytujesz nadeslane i akceptujesz lub uuwasz. Zaakceptowane "przepisujesz" (insert) do tej drugiej, która jest główną wyświetlaną. Bardziej elegancki: masz jedną tabelę z dodatkową kolumną. Jej oznaczenie 0 oznacza wpis nie zatwierdzony, 1 to zatwierdzony. Zalety i wady mają oba. Od Ciebie zależy co wybierzesz. Kwestia elegancji zresztą nie jest tu wymogiem. Prawda jest też taka, że dzięki systematycznemu usuwaniu zbędnych rekordów zalegających w tymczasowej całość może być szybsza na 2 tabelach niż na jednej z flagą. Jak z wyświetlaniem wpisu to masz jedną z możliwości u kolegi przede mną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:21 |