![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ucze się php, i robie prosty programik do logowania. Wykorzystane są 2 skrypty: rejestrujący userów:
Plik mini baza z danymi o userach, ich hasłach i kontach pocztowych: baza.txt oraz plik do logowania oraz sprawdzania czy user jest juz zalogowany z wykorzystaniem sesji.
Wydaje mi się, że powinno grać jednak po udanej rejestracji ,przy próbie logowania za każdym razem mam "Podałeś złe dane". Wydaje mi się, że coś moze być coś nie tak z funkcją sprawdzanko(); ale potrzebuje jakis wskazówek. (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem logowanie i rejestracja przy użyciu bazy danych jest łatwiejsza, niż zabawa z plikami. Przy rejestracji wystarczy dać inserta a później tylko to porównywać.
Coś w ten deseń. Pisane na kolanie, może zawierać błędy, ale mniej więcej będziesz wiedział jak się za to zabrać w razie czego. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 03:50 |