![]() |
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Witam,
co byście poradzili w sytuacji w której chęć zrobić coś a'la More... albo Czytaj więcej w artykule w Wordpressie? Mam kilka opcji na ten temat i nie bardzo wiem na którą się zdecydować. Najbliższe jest mi zrobienie tego w jQuery, tylko może bardziej opłaca się w PHP. Co tym sądzicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 25.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to wykonać tak, że pobierasz na stronie np. głównej całą treść artykuł ale obcinasz jego zawartość np. tylko do 5 zdań, niżesz umieszczasz bezpośredni odnośnik do strony z całym artykułem. Niestety w wypadku gotowego systemu takiego jak Wordpress potrzeba będzie się trochę nagimnastykować (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A w JQuery można rozwijać wiele ukrytych bloków na tej samej stronie, ja to mam wykonane u siebie tak: Kod <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $(".link").click(function () { $("pre#"+this.id+"pre").slideToggle("medium"); }); }); </script> przykład: http://rportfolio.pl/aartykulySkryptForum kod wygląda tak: Kod <a class="link" id="1">Pokaz/Ukryj</a> //nowy brok = zwiększenie id o 1 (ręcznie)
<pre id="1pre"> //tutal tak samo = jeśli id linku = 3, to id <pre> też równa się 3 i 'wysuwa' tylko ten jeden unikalny blok (spośród wielu na stronie) Ten post edytował rezik 17.10.2009, 12:43:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:11 |