![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
W projekcie, który właśnie realizuje natrafiłem na następujący problem: Chciałbym umożliwić użytkownikowi pobranie zdjęcia po naciśnięciu przycisku. Zależy mi na tym, żeby nie wyświetlać tego zdjęcia: Niestety zaimplementowany przeze mnie mechanizm nie działa. Chciałbym podac w zmiennej $name ścieżkę do pliku i załatwione, ale kiedy tak robię przy próbie otwarcia ściągniętego zdjęcia ukazuje się napis 'Podgląd niedostępny'. Z uwagi na fakt, że chodzi o ściąganie zdjęć, które ważą ok 4MB - może chodzi o jakieś ustawienia serwera... Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no i nie mozna bylo tak od razu? Musiałeś wyjśc ze zgadywaniem problemu? Popraw tytuł bo ma sie nijak teraz do problemu.
http://pl.php.net/manual/pl/function.header.php i tam masz taki kod:
Porównaj to sobie z tym co ty masz a moze znajdziesz rożnice ![]() Cytat Jak rozumiem ścieżka w zmiennej $name powinna być wzglądna.. zacznijmy od tego ze filename nie oznacza sciezki do pliku a nazwe pliku. Wszystko masz w kodzie co podalem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:11 |