![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chciałbym zrobić stronkę z możliwością zmiany szablonów, gdzieś w internecie znalazłem coś takiego i było to rozwiązane następująco: w głównym folderze znajdował się m. in. folder: +- themes | +--+-default | +--+-admin |...| |...+-css |...| |...+-js |...| |...+-images |...| |... +-views | | +--+-public .....| .....+-css .....| .....+-js .....| .....+-images .....| .....+-views folder default zawierał domyślny szablon, moje pytanie brzmi jak odwoływać się w kontrolerze do widoków zawartych w tym szablonie? Ten post edytował novy85 11.10.2009, 22:49:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W Kohanie odwołujesz się do widoków poprzez ścieżkę, dlatego nmts sugeruje najlepsze rozwiązanie. Jeśli chcesz zastosować system szablonów, to wprowadź zmienną przechowującą ścieżkę do folderu z widokami i zmieniaj ją wedle upodobań. Ja w ten sposób robiłem panel administracyjny. Zmieniałem ścieżkę na "admin/" i było wszystko OK (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Widok to tylko warstwa prezentacji... Ja chciałem inny układ niż domyślny, ale te same dane. Mogłem zmienić CSS, ale akurat tam było nieco więcej zmian niż tylko sposób wyświetlania treści (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował thek 13.10.2009, 14:49:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 08:59 |