![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej wszystkim
Chcialbym sie Was poradzic o pewna istotna idee, otoz obronilem inzynierke z informatyki i zastanawiam sie nad dalszą edukacja - w gre wchodzi min WAT w Warszawie. Co sadzicie czy warto jest kontynuowac edukacje (interesuje mnie glownie programowanie) na kolejnej uczelni, do tej pory uczylem sie w Płocku. Jezeli moze mi ktos polecic studia 2-go stopnia o w/w specjalnosci bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Akurat programowanie nie wymaga od ciebie siedzenia w biurze po 8 godzin dziennie 5 razy w tygodniu, a student (zwłaszcza ostatnich lat) ma bardzo dużo wolnego czasu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Sesja to chyba jest raz na pół roku. Nie wymaga? Z każdym Twoim kolejnym zdaniem krąg potencjalnych pracodawców zawęża się. Chyba mylisz pracę w "poważnej" firme z tzw. freelancerką. Tak, sesja jest po każdym semestrze, ćwiczenia są cały czas (no, zależy od roku studiów itd.), a magisterki się nie pisze w tydzień. Tzn. mam ci podrzucać nazwy firm? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Poszukaj sobie na jakiś stronkach, pełno ogłoszeń typu "studenci ostatnich lat". Tak, ja widziałam takich kilka. Przeznaczone były dla studentów - specjalistów. Nadal twierdzę, że ofert od "poważnych" firm dla studentów ostatnich lat, którzy się specjalizują jest mało. Tym bardziej dla takich, którzy nie są wyspecjalizowani w niczym. Jak stać cię na studia dzienne, to tym bardziej stać cię na pracę za tą "głodową" stawkę. W zamian zyskujesz cenne doświadczenie. Potem będzie lepiej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chyba nigdy nie studiowałeś. I do tego mylisz pojęcia. Piszesz o tym, że "Jak się na studiach nie będziesz obijał to spokojnie znajdziesz pracę jako programista, nawet w trakcie studiów. Poważne firmy szukają osób, które umieją programować, a nie znają dany język czy technologię, które można szybko przyswoić." Ja śmiem twierdzić, że "poważne" firmy nie oferują głodowych stawek. Będziesz pracował na 3/4 etatu jako pomagier asystenta admina za 600zł miesięcznie? Jeżeli tak to zdecydowanie będziesz pracował w "niepoważnej" firmie. Czego Ci oczywiście nie życzę :-). Ty chyba nie widziałeś jaki poziom prezentuje obecny przeciętny student informatyki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Uwierz mi widziałam poziom moich znajomych z grupy. Kilku było fajnymi rozgarniętymi ludźmi. Reszta myślała, że zostanie adminami - część z nich robi teraz pewnie w Auchanie. Nie jako administrator, ale na kasie. Jeżeli byłoby tak jak piszesz to nie mielibyśmy teraz tylu Magistrów na emigracji, nie sądzisz? A piszesz dziwne rzeczy... poważna firma oferuje pracę dla studenta "ostatnich lat", który nie ma ani doświadczenia ani konkretnej wiedzy i będzie częściowo pracował w domu? Ja takie firmy widzę tylko w marzeniach tych niewyspecjalizowanych studentów ostatnich lat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 06:00 |