![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej wszystkim
Chcialbym sie Was poradzic o pewna istotna idee, otoz obronilem inzynierke z informatyki i zastanawiam sie nad dalszą edukacja - w gre wchodzi min WAT w Warszawie. Co sadzicie czy warto jest kontynuowac edukacje (interesuje mnie glownie programowanie) na kolejnej uczelni, do tej pory uczylem sie w Płocku. Jezeli moze mi ktos polecic studia 2-go stopnia o w/w specjalnosci bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Eee tam. Jak się na studiach nie będziesz obijał to spokojnie znajdziesz pracę jako programista, nawet w trakcie studiów. Poważne firmy szukają osób, które umieją programować, a nie znają dany język czy technologię, które można szybko przyswoić. Na studiach dziennych? Powodzenia przy pracy w "poważnej" firmie na "poważnym" stanowisku jednocześnie studiując w trybie dziennym. Ja wiem, że można załatwić sobie studia dzienne na 2 dni w tygodniu o ile jest wiele grup i można w ten sposób śmigać po zajęciach. Ale powiedz mi ile "poważnych" firm szuka pracownika na 3 dni w tygodniu, który nic tak naprawdę nie potrafi i ma jeszcze np. zaliczanie ćwiczeń, pisanie magisterki i sesję na głowie? Serio konkretne przykłady - chcę się zdziwić i mieć lepszą opinię o tym co się tutaj wyprawia. Piszę, to bez cienia ironii (IMG:style_emoticons/default/party.gif) . Przedsiębiorców, którzy chcą inwestować w studentów dziennych jest bardzo, bardzo mało. A jeszcze mniej, jeżeli nadal mówimy o "poważnych" firmach. Ile jest fajnych miejsc pracy w zawodzie, za stawkę nieco wyższą niż głodowa, dla studentów dziennych? Jasne, jak jesteś naprawdę dobry w niszowym kierunku to się znajdzie. Ale mówimy o przeciętnym studencie, który się nie specjalizuje, prawda? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:10 |