![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem stronę firmy mojego brata. Użyłem wordpress'a i trochę go zmodyfikowałem. Wbrew pozorom włożyłem w to dużo pracy :-) Kombinowałem jak koń pod góre, modyfikująć niektóre części kodu wordpressa.
To moja druga "prawdziwa" strona! Brat jest zadowolony. Tylko jego dziewczyna mówiła, że gdy przeglądała stronę w pracy to strona nie mieściła się ani na wysokość ani na długość. Długość była 4 razy większa od długości przeglądarki. Ona nie jest w temacie więc, nie uzyskałem żadnych szczegółów na ten temat. Powiedziała tylko, że ma tam duży monitor. Jak to możliwe? Musiała mieć chyba bardzo małą rozdzielczość, jakieś 300x200, ale nie sądzę 8-/ czy licząc na to, że ludzie umieją korzystać z powiększania i zmniejszania w przeglądarce, się nie przeliczę ?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mam to zrobić dynamicznie? jak na procentach? Pomóżcie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) adres strony: http://wookielight.pl/ . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie patrzyłem na to w ten sposób.
Ale co znaczy, że nie da się korzystać? Pytałem sivela, developera wordpress o to, czy muszę pisać, że to na wordpressie i powiedział, że nie. To samo tyczy się Templete'u, który przerobiłem. Ale z tym, że nie da się korzystać to chyba przesadzacie o.o Co to znaczy, nie da się korzystać?? Wchodzisz na stronę, masz newsy. U góry jest przejrzyste menu, z którego możesz skorzystać, jest formularz kontaktowy. W realizacjach masz ładnie opisane koncerty, z galerią zdjęć. Wiem, że nie jest to jakiś super projekt, za który mógłbym wziąć pieniądze, ale nie przesadzajcie, nie jest chyba aż tak źle. Są wszystkie informacje i jest do nich dostęp. Nie tworzę stron profesjonalnie, a chciałem by brat mógł łatwo później dodawać newsy, realizacje i edytować, dlatego wybrałem wordpress'a (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W sumie spodziewałem się, że /ciach/ mnie za wykorzystanie wordpress'a na stronę firmy, ale robiłem co mogłem by to nie wyglądało na blog ;-) Dzięki za opinie. Brat dostał już login i hasło administratora, więc przez pewien czas mogą pojawiać się dziwne rzeczy na stronie, póki nie nauczę go obsługiwać i korzystać z panelu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dodałem notkę o Worpress'ie, i szablonie do nagłówka (header.php) Ten post edytował Spawnm 13.10.2009, 07:15:42
Powód edycji: [Spawnm]: kultury...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W sumie spodziewałem się, że zjebiecie mnie za wykorzystanie wordpress'a na stronę firmy, ale robiłem co mogłem by to nie wyglądało na blog ;-) Dla mnie jest OK. Jeżeli nie zajmujesz się tworzeniem stron to i tak osiągnąłeś wiele. Prosta strona-wizytówka, która zawiera (tudzież będzie zawierać) podstawowe informacje nt. firmy. Graficznie może nie powala, no ale trudno. Generalnie jestem za, plusik na dodanie otuchy. PS: Będzin, nasi! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 02:43 |