![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o pomoc. Zrobiłem sobie prosty panel admina w (html + wstawki php) dla usług na moim serwerze. Panel dostępny jest w połączeniu szyfrowanym. Chciałbym dorobić w nim opcje wylogowywania się wraz z czyszczeniem danych przeglądarki, gdyż w tym momencie jeśli zamknę okno z panelem i ponownie go wywołam (wpisując odpowiedni adres w pasku przeglądarki) przeglądarka nie pyta ponownie o hasło dostępu tylko wchodzi od razu do panelu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić jak się zabrać za coś takiego ? Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zniszcz sesję i ciastko. Sesję niszczysz poprzez: a ciastko poprzez danie mu ujemnego czasu istnienia, czyli: Dziękuję. Wykorzystałem przykład ze strony http://ca.php.net/manual/pl/function.session-destroy.php i umieściłem go w pliku exit.php Przykład #1 Niszczenie sesji przy użyciu $_SESSION <?php // Inicjalizuj sesję // Jeśli używasz sesion_name("cośtam"), nie zapomnij o tym teraz! session_start(); // Usuń wszystkie zmienne sesyjne $_SESSION = array(); // Jeśli pożądane jest zabicie sesji, usuń także ciasteczko sesyjne. // Uwaga: to usunie sesję, nie tylko dane sesji if (isset($_COOKIE[session_name()])) { setcookie(session_name(), '', time()-42000, '/'); } // Na koniec zniszcz sesję session_destroy(); ?> otrzymuje jednak komunikat Fatal error: Call to undefined function session_start() in exit.php on line 5 jesli w pliku znajdują się wyłącznie polecenia session_destroy(); setcookie("user", "", time()-3600); otrzymuje komunikat Fatal error: Call to undefined function session_destroy() in exit.php on line 3 Albo coś robię źle albo mój serwer (lighttpd - 1.4.19-2) nie obsługuje tych poleceń |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 06:50 |