![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej wszystkim
Chcialbym sie Was poradzic o pewna istotna idee, otoz obronilem inzynierke z informatyki i zastanawiam sie nad dalszą edukacja - w gre wchodzi min WAT w Warszawie. Co sadzicie czy warto jest kontynuowac edukacje (interesuje mnie glownie programowanie) na kolejnej uczelni, do tej pory uczylem sie w Płocku. Jezeli moze mi ktos polecic studia 2-go stopnia o w/w specjalnosci bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio jechałem sobie pociągiem na spotkanie z klientem i w pociągu spotkałem swojego ćwiczeniowca co uczył mnie kiedyś na laboratoriach z przedmiotu "Grafika Komputerowa" a, że on już mnie nie uczy i raczej więcej nie będzie uczył, to sobie ucieliśmy pogawędkę po koleżeńsku można powiedzieć.
Facet ma mgr. inż z informatyki i robi teraz doktorat przy czym pracuje jako projektant czy architekt w jednej z większych firm produkujących software w Polsce. Jak go spytałem o to, do czego będzie mu potrzebny doktorat, przecież jest już wykrztałcony, ma dobrą robotę to powiedział mi, że 6-10 lat można pobyć programistą, potem to brzydnie następnie pare lat jako architekt, project manager i potem co robić na stare lata? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) widzieliście kiedyś kogoś w wieku 40+ siedzącym w oprogramowaniu? (nie mówie tu o stanowiskach kierowniczych) Dlatego, na stare lata zostaje wykładanie tego czego nauczyły wcześniejsze studia i praktyka na uczelniach wyższych. Wtedy się wykłada i ma się elegancką fuchę na stare lata to raz. A dwa, to po tym jak się osiągnie te najwyższe szczeble w karierze, to potem już nie ma co sobie udowadniać. Więc zostaje spełnianie się w sferze naukowej. Jeżeli patrzysz na korzyści płynące teraz z mgr, to raczej ich nie ujżysz. One owocują na przyszłość. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 14:26 |