![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej wszystkim
Chcialbym sie Was poradzic o pewna istotna idee, otoz obronilem inzynierke z informatyki i zastanawiam sie nad dalszą edukacja - w gre wchodzi min WAT w Warszawie. Co sadzicie czy warto jest kontynuowac edukacje (interesuje mnie glownie programowanie) na kolejnej uczelni, do tej pory uczylem sie w Płocku. Jezeli moze mi ktos polecic studia 2-go stopnia o w/w specjalnosci bede bardzo wdzieczny. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli naprawdę interesują Ciebie Twoje studia, to radziłbym Ci kontynuować edukację. Powodów jest kilka: będziesz lepszym specjalistą, będziesz lepiej wykształcony, będziesz miał szerszy horyzont i szersze spojrzenie na wiele dziedzin i zagadnień, będziesz miał bardziej obszerną i ugruntowaną wiedzę, Twoje CV będzie lepiej wyglądać, nauczysz się nowych rzeczy. Szczerze mówiąc, nie wiem, jakie są uczelnie w Płocku, bo w zasadzie nic o nich nie słyszałem, w związku z tym na pewno niezłym pomysłem będzie kontynuacja edukacji na uczelni o dobrej renomie. WAT z pewnością taką renomę posiada. Radziłbym Tobie wybrać uczelnię techniczną, ponieważ tego typu uczelnie są mocno ukierunkowane na praktyczne zastosowanie pewnych technik. Nie wiem, czy istnieją w ogóle takie studia o specjalności "programowanie". Jakbym coś takiego zobaczył, to mocno bym się zdziwił. Programowanie, to zbyt ogólne zagadnienie. Programować możesz systemy operacyjne, aplikacje desktopowe, aplikacje internetowe, mikrokontrolery, roboty i mnóstwo innych rzeczy (pralkę też możesz zaprogramować (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ). Musisz się zastanowić, jaką działką informatyki chciałbyś się zajmować i wybrać specjalizację, która będzie związana właśnie z nią.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 02:16 |