Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Jak sprawdzać możliwość obsługi cookie?
sebap123

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam
Pisze własnie system logowania oparty o cookie. Jednak zastanawiam się jak sprawdzić czy użytkownik ma uruchomiona obsługę plików cookie. Myślałem o czymś takim, że w momencie wejścia na stronę logowania wysyłany jest cookie, który od razu jest sprawdzany i w razie czego wyświetla info o braku możliwości logowania i nie pokazuje formularza logowania. Jednak możliwość logowania do strony będzie również przy pomocy takiego paska jak jest na tym forum, czyli tutaj ten pomysł z paru względów odpada bo jedyne co w takim wypadku wymyśliłem to coś w rodzaju pętli jednak takiej z której nie da się wyjść.
Dlatego chce się spytać o jakieś inne propozycje. Kiedyś coś czytałem, ze da się coś pokombinować z tą sprawą w JavaScript, jednak nie jestem dobry w tym języku dlatego nie wiem co dokładnie napisać. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Larges

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

podaj link do tematu sesji (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) to może coś uda mnie się wyjaśnić (;

Ja w systemie logowania bazowwałbym głównie na sesjach.

Ciasteczka dodałbym jako dodatek dla możliwości zalogowania się np na okres do 30 dni (chyba tyka jest maksymalna żywotność ciasteczek).

Ten post edytował Larges 8.10.2009, 15:44:13
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:55