![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów!
Obecnie pracuję nad stroną, która ma przedstawiać internautom moje (oraz moich przyjaciół) hobby. Strona ma być oparta o mySQL oraz PHP. Jako, że umiem C, programowanie w php nie stwarza mi nadmiernych trudności, natomiast zgranie wszystkich komponentów strony (kody, style) już tak. Strona ma być oparta o znaczniki <div> oraz o arkusz stylu ustawiający ów znaczniki. Kod strony i stylu:
Ten kod akurat przedstawia stronę panelu administratora (skromnego, ale zawsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Problem polega na tym, że tło w diwach left i right margin dziwnie się generuje. Pozostają białe obszary ni wypełnione przez tło Zobacz Na dodatek zawartość main_body nie dopasowuje się do rozmiarów diva, a według mnie powinna. Początkowo, gdy stworzyłem tylko sam szablon wszystko było w porządku, jednak dodanie kodu php do main_body sprawiło takie efekty jak teraz i usunięcie kodu (pozostawienie pustego diva) nie pomogło w uzyskaniu pierwotnego (i założonego) wyglądu strony. W czym leży problem? PS Nie linczujcie mnie od razu, że gdzieś jest taki temat, ponieważ jak zobaczyłem ile tego jest do przejrzenia to się poddałem, a wyszukiwarka nie zawsze działa tak jak by się chciało (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz cały czas tekst bez spacji to co się dziwisz, że wyjeżdża (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Jeśli dodasz kilka spacji to się pozałamuje do nowych wierszy i będzie div rósł w długość.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:28 |