![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym uzyskać podobny efekt menu taki jak na http://www.apple.com/pl/mac/ (akcesroria/programy/serwery).
Stworzyłem div o stałej wysokości i szerokiści, oraz ustawiłem overflow na auto, wrzyciłem do tego innego divy, tak aby były koło siebie, też mają stałą szerokość i wysokość. Jednak nie mogą być w poziomie, zjadą na dół gdy skończy się kontener z overflow. Jak temu zapobiec, aby była możliwość przewijania tych elementów tylko w poziomie? Ten post edytował !*! 1.10.2009, 09:35:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robiłem kiedyś coś podobnego i jeśli pamięć mnie nie myli to wyglądało to mniej więcej tak że twój .boxglowny miałby overflow hidden, do tego boxa zamiast div'ów wrzucasz liste <ul> o długości równej sumie szerokości wszystkich <li> będących w środku. oczywiście każde <li> ma mieć float: left. menu przesuwasz zmieniając left: xxpx dla <ul>
Ten post edytował paw-e-l 1.10.2009, 11:14:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:25 |