![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
test.webbest.pl - strona główna
logowanie - gryby ktos skasowal link do logowania to tutaj wejdz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) admin,admin Proszę o ocenę tego małego dzieła nie w formie co by się jeszcze przydało, tylko jak się sprawuje i czy nie ma wad rażących w oczy, oraz jak wam się podoba funkcjonalność (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Proszę też o to żeby nie zmieniać hasła (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wiadomo dlaczego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem nazywanie tego CMS'em to przesada - dla mnie CMS to silnik, który pozwala mi postawić dowolną stronę www, tutaj mamy raczej do czynienia ze skryptem, który pozwala edytować niektóre elementy gotowej strony, a jedyny wpływ jaki mamy na wygląd to skórki. Zdecydowanie wolałbym system, w którym webmaster (znający przecież HTML+CSS) może sam od początku zaprojektować kod HTML i CSS swojej strony, który potem może być modyfikowany przez back-endowców - dla mnie to jest podstawa dobrego systemu, samo dodawanie treści przez redaktorów to tylko zwieńczenie dzieła. Brakuje tu mi też wsparcia dla SEO - dziś mają go nawet małe i proste systemy (jak WordPress).
Jeśli chodzi o panel administracyjny to jest estetyczny i owszem, ale dodałbym jakąś pomoc dla użytkowników, choćby kolumnę po prawej z opisem. Ogólnie to prawie nic mi się tutaj nie podoba - np. koncepcja menu. Menu powinno być generowane automatycznie na podstawie struktury kategorii/podkategorii (model drzewa), powinna być możliwość wygenerowania wielu menu, linki powinny być opisane (title) i zawierać słowa kluczowe, brakuje mi możliwości dodania wielu stron do jednej kategorii (jak chcę podzielić np. długi artykuł na strony), dołączania arkuszy stylów do treści itp. itd. Jak dla mnie to zdecydowanie małe możliwości - dziś nawet najskromniejszy darmowy system daje o wiele większe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 09:55 |