![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam :-)!
Jest pewien serwer, do którego mam dostęp przez VNC. Chciałbym na nim odpalić pewien plik .php, który odbierałby wysłane do serwera z telefonu komórkowego pliki (wysłane z MIDleta przy uzytciu POST w httpconnection). Rzecz jest taka, że gdy na swoim komputerze uruchamiam w przeglądarce http://87.205.xx.xx/datareceiver.php to widzę poniższy komunikat. (Jeszcze przed wgraniem pliku .php na serwer, więc zrozumiałe, że dokument nie zawiera danych. Rzecz w tym, że ten sam komunikat wyskakuje, gdy podam sam adres http://87.205.xx.xx/): Cytat Connection Interrupted The document contains no data. The network link was interrupted while negotiating a connection. Please try again. Co powinienem sprawdzić i jak skonfigurować PHP na serwerze, żeby móc odpalić ten skrypt? Gdzie wrzucić plik .php? Poniżej przedstawiam parę informacji, które zgromadziłem podczas sesji na pulpicie zdalnym. Ikonki koło zegara: Running all Apache services KFWS Server - Running Niektóre pliki i katalogi: C: -> Inetpub -> -> mailroot -> Program Files -> -> KeyFocus F: -> Inetpub -> -> home -> -> Scripts -> -> wwwroot -> -> -> nazwa_aplikacji_webowej -> -> -> htdocs -> -> -> phpmyadmin -> PHP -> -> php.exe -> Program Files -> -> Apache Software Foundation -> -> KeyFocus -> -> MySQL -> -> PHP Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż tak, plik install.txt przejrzałem i jest on dość długi :-), w wolnej chwili poczytam do snu.
Próbowałem znaleźć w internecie jak wygląda domyślnie plik php.ini, ale znaleźć mi się go nie udało. Tak, to bym sobie porównał zawartość plików mojego i domyślnego. Co do zaś IIS-a i Apache'a to ja sobie zdaję sprawę, że kiepskim pomysłem jest instalacja obu na serwerze, to nie była jednak moja decyzja (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Wydaje mi się, że przy odpowiedniej konfiguracji portów na routerze mogą oba chodzić jednocześnie. Pozdrawiam :-) PS Zajrzałem na Twoją stronkę i zobaczyłem, że interesujesz się GSM. Generalnie to sprawa jest taka, że chciałbym napisać na telefon komórkowy aplikację (pod Symbiana albo jako MIDlet-a). Użytkownik włączał by program i mówił ciąg cyfr, aplikacja zamieniała by głos na cyfry, zapisywała do pliku tekstowego i wysyłała na serwer. Widzę dwie opcje co do rozpoznawania mowy (w zależności od tego, czy komórka sobie z tym poradzi): 1) PocketSphinx pod Symbianem w C++ na komórce. 2) Wysyłanie w czasie rzeczywistym tego, co użytkownik mówi, na serwer przy użyciu GSM/GPRS i przetwarzanie mowy na serwerze przy użyciu Sphinx4 napisanego w Javie. Wymagało by to jednak równoczesnej transmisji bez przerwy mowy z komórki na serwer i od czasu do czasu niewielkich plików tekstowych z serwera na komórkę. Czy mógłbyś polecić jakieś materiały/tutoriale odnośnie GSM/GPRS związane właśnie z wysyłaniem dźwięku na serwer? Tymczasem jednak zaczynam od czegoś prostszego - czyli samego wysyłania pliku tekstowego z komórki na serwer :-). Ten post edytował johnyjj2 25.09.2009, 23:12:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:10 |