![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2003 Skąd: Millhaven Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki oto problem... Na jednej stronie jest kilka formuł <form> w tym są textarea i inne duperele ... I wszystko jest ok dopóki nie wprowadze drugiej takiej formuły! Bo jeśli jedną z nich zostawie pustą to do bazy sql wyśle mi puste pole! A tego nie chce! To utrudnia życie gdyż żeby wszystko było ok musze wypełnić wszystkie pola i dopiero wtedy kliknąć w jakikolwiek submit... Jak je oddzielić od siebie ? tzn jak zrobić zeby wypełniając jeden <form> nie mieszać sie w drugi ... ? pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób w każdym formularzu pole typu <input type="hidden" name="ktory-formularz" value="1"/> i wtedy sprawdzaj czy dostałeś formularz 1 czy 2 czy itd.
A co do tego, co napisał id4 - nie wiem, kto z nas dobrze zrozumiał problem lovefool'a, ale w każdym razie powinno się to raczej robić: [php:1:e4dd9b6cba]<?php if(isset($_POST["nazwapola"])) { // rób coś } ?>[/php:1:e4dd9b6cba] bo w przeciwnym wypadku co jeśli user wpisał w polu 0. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:30 |