![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę się Was poradzić, jakiej obsługi błędów używacie?
Ja używam: $db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); zaraz po zdefiniowaniu połączenia. Czy jest jakiś lepszy sposób. Może z dokładniejszymi opisami błędów? pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przesadzacie...
Pewnie mnie zlinczujecie ale... ja nie używam wyjątków (znaczy sporadycznie używam). Nie używam ich też przy PDO. Nie lubię tego shitu gdy jest nadużywany. Błąd wczytywania newsow? ok, newsy sie nie wyswietlają, do logow idzie mi wpis o bledzie zapytania, user nie widzi wpisów. błąd zalogowania? ok, user widzi info ze blad, do logow idzie info ze blad, kur##@$ nie dostaje. Może to kwesta przyzwyczajenia. ale ku#$#4 dostaje jak widze jak ktoś pisze ze jak sie nie uzywa wyjątków to mozna ku#$#@ dostac (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to kwesta przyzwyczajenia. ale ku#$#4 dostaje jak widze jak ktoś pisze ze jak sie nie uzywa wyjątków to mozna ku#$#@ dostac (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) hehe ;] Zależy jak zrobisz obsługę błędów. Jak będzie działa to jest dobra i tyle. Gorzej jak rzuci się coś nieprzewidzianego, co nie podpadnie pod system logowania błędów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:53 |