![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie znam smartów ni w ząb. Jednak chciałem utworzyć taką pętle/wybór:
na taką z możliwością wprowadzenia dwunastu przypadków a nie tylko dwóch. Znalazłem, że jest wyrażenie elseif ale to zwiększa mi możlowść w/w kodu do trzech przypadków - chyba, że się to jakoś zagnieżdża. Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawdę nie wiem dlaczego nie działa, ale nie działa to u mnie.
Kiedy wprowadzam taki kod to działa:
natomiast kiedy wprowadzam coś takiego to już wywala:
Jako błąd wywala: Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/serwer/ftp/admin/class/tpl.class.php(166) : eval()'d code on line 47 poniżej fragment kodu z pliku tpl.class.php public function TPL ( $tpl = '' ) { $this->args = $tpl; $this->initial(); $this->set_root_dir(); $this->set_theme(); # usunac jesli wiele themow $this->set_default_mod(); $this->set_lang(); # usunac jesli wiele jezykow } ----------> linia nr 47!!! public function source ($name) { return $this->config[$name]; } Jak pisałem nie znam się na tym zbyt dobrze, ale myślałem że taka drobna modyfikacja to pikuś, Pan Pikuś (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:03 |