![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Skąd: NT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak widać jestem nowy uczę sie informatyki 2/techi jeszcze nie miałem PHP więc chcę trochę wyprzedzić materiał w szkole :)Mam kilka pytań
1.Na jakim servie założyć konto(mam na cba ale nie wiem czy tam zatwierdza php) 2.Używa ktoś XAMPP poniewaz nie mogę tego pojąć. Pytania mogą być śmieszne/banalne ale dopiero zaczynam robić w php i proszę nie bić po głowie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Ten post edytował erix 17.07.2009, 12:03:29
Powód edycji: [erix] pozwoliłem sobie przykleić
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja dodam swoje trzy grosze. Świetny jest WampServer, choć konfigurację jego - banalne kroki ktróych nie trzeba robic u siebie na kompie - typu zmiana katalogu dokumentów w apachu i usunięcie uzytkownika root. Co do Apacha to trochę logiki myślenia oraz dostęp do internetu i powinieneś sobie poradzić. Dodatkowo możesz sobie np. moduły Apacha automatycznie poprzestawiać, tzn. łatwo je włączać i wyłączać. Ja w swoim Wampie pozmieniałem nawet ikonki.
Kiedyś bawiłem się w instalowanie Apacha, PHP i mySQL osobno, ale to nie ma sensu. Próbowałem też Krasnala, ale jak dla mnie zbyt dużo ułatwień, wodotrysków, itp. Wamp, prosty w obsłudze, ale już dla bardziej kumatych. PS: Z edytorów to Notepad++ oraz do DUŻYCH projektów Komodo Edit. Ten post edytował thomson89 24.09.2009, 17:30:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:09 |