![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam dobrego rozwiązania dla przyjaznych linków.
Mam coś ciekawego:
Problem: na moim kompie localhost $_SERVER['PATH_INFO'] nie wyświetla nic. Czym można zastąpić $_SERVER['PATH_INFO'] , aby uzyskać wymarzony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) efekt. Próbuje również z .htaccess , ale nie wiem o co chodzi. W pliku .htaccess zapisałem: RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^(.*)-c-([0-9]*).html$ index.php?cat=$1&id=$2 W plikach index.php mam link np. <a href="produkty/super_offers">Oferta</a> i po kliknięciu oczywiście - Błąd 404 strona nie znaleziona. O co chodzi z .htaccess i jak tworzyć linki? A może po prosu, kto napisze (przedstawi) ciekawszy sposób na przyjazne linki . Help me, please. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dam Ci przykład: Takich i podobnych przykładów jest dużo, dla mnie bez opisu znaczą one w zasadzie tyle samo. Próbuję już na różne sposoby i bez efektu Mam plik: # PHP Settings # inicjujemy rewrite engine RewriteEngine On RewriteBase /_serwis/produkty # w tym katalogu mam plik .htaccess RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*) index.php?oferta=$1 [L,QSA] # jak dodac kolejne zmienne... &b=$2&c=$3&d=4 # RewriteRule ([^-]+)/([^-]+).html$ index.php?oferta=$1&js=$2 [L] # RewriteRule ^([0-9])\/([^.]+)\.html$ /index.php?oferta=$1&js=$2 [L] # RewriteRule ^Home-([^-]*)-([^-]*)-([^-]*).html$ index.php?oferta=$1&js=$2&c=$3 [L,QSA] # RewriteRule ^strona/([^/.]+)/?$ index.php?strona=$1 [L] # RewriteRule ^/([^/.]+)/?$ index.php?strona=$1 [L] Nic z powyższego u mnie nie działa prawidłowo dla kilku zmiennych. Jeżeli koś wie jak z takiego linka: index.php?oferta=produkt&b=1 zrobić ładny link, który będzie działać proszę o pomoc. Ten post edytował Malinaa 23.09.2009, 23:24:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 08:40 |