Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Automatyczny mailing
BzikOS

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie jestem pewien czy to jest dobre pytanie na php-owe forum, ale i tsk zapytam.

Jak zrobić automatyczne wysyłanie maili do użytkowników, przed okresloną datą. Np. data jest 1 listopad 2002, i dzień wczesniej trzeba wysłać np. 100 maili do użytkowników. Tylko jak do tego podejść i uniezależnić to od odsłony strony (tzn. jak nikt nie wejdzie na stronę dzień wczesniej to i tak listy muszą zostać wysłane).

Chyba trochę to zagmatwałem :?

Chodzi mi o samą metodę, jak do tego podejść (aha i data jest trzymana w bazie MySQL).
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dragossani

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
"odpowiednio skompilowane php" - czyli z jakimi opcjami?
", linuxa (albo jakiś BSD czy cuś)" - skonfigurowany pod kątem czego?
Z opcjami odpowiednimi. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif) Co się będę rozwodził - wszystko jest tutaj w manualu. A linuxa nie trzeba jakoś szczególnie konfigurować. Jeśli nie jest zapuszczony (czyli to co powinno to działa) to nie powinno być problemu.

Cytat
Niestety firmy oferujące hosting, chyba nie dają dostępu do shella i do plików crontab'a, więc chyba taki pomysł nie przejdzie i to samo się tyczy Perla  :(
To niestety prawda. Firmy hostingowe nie udostępniają zwykle shella (a już z crontabem to naprawdę rzadko), po prostu nie chcą mieć za dużo roboty z administracją. Wymagałoby to wielu zabiegów kontrolujących, a nikomu nie chce się w to bawić. Ja mam do grzebania własny serwer (żeby jeden to by było pół biedy... :wink: ), ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma taki luksus. :?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.09.2025 - 11:17