![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
chce z aktualnie notepada++ przesiasc sie na jakies srodowisko programistycznego, lubie VIM'a dlatego zdecydowalem sie na emacsa. jedyne IDE z prawdziwego zdarzenia jakie do tej pory uzywalem to NetBeans. ma ktos _godne_ polecenia tutoriale ktore pomogly by mi dobrze poznac to srodowisko ktore mialoby sluzyc do programowania w php/html/js? Ten post edytował x11100b 12.09.2009, 13:42:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no akurat do pythona w emacsie mam rope ide ktory sam robi importy itd. a jak sam wiesz odnoszenie takiego argumentu do php mozna sobie wcisnac (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A co do pamieci - dziekuje, chwale sobie. Poza tym pomaga tez znajomosc jezyka angielskiego i schematu nazewnictwa w danym projekcie. Btw - nie musisz traktowac kazdej wypowiedzi przeciwnej niz twoja jako ataku na twoja osobe. Tak na prawde to bardzo ciesze sie ze wygodniej ci sie pisze kiedy mozesz sobie wpisac get<ctrl+space> i przewijac strzalka w dol do znalezienia odpowiedniej metody. Tobie takie metody pasuja - mnie inne. Po prostu przedstawiam zalety jakie widze ja i mowie ze sa tez inne drogi - niekoniecznie te najbardziej popularne i modne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:46 |