Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dokonaj ataku - wygraj 4-pak Żubra, www.sierzanski.pl
misiuziu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

W związku z tym, że tyle osób twierdzi, że moje strony są narażone na mnóstwo ataków (konkretnie to w tym temacie ) ogłaszam konkurs.

Zasady są proste:
1. Dokonaj włamu tę stronę lub na którąś, która znajduję się w moim portfolio.
2. Włam ma być na tyle niegroźny, żeby jego skutki można było w miarę szybko usunąć.
3. Po dokonaniu włamu, należy odpowiedzieć w tym temacie wpisując w treści posta "Dokonałem włamu" oraz wysłać szczegóły na priv do mnie.
4. Trzeba dokonać włamu, a nie ukazać błędy, którymi strona rzuca podczas próby ataku (jedna ze stron nie jest zrobiona elegancko, stąd te błędy).

A teraz nagroda - jest to 4pak Żubra - albo jego równowartość. Póki co chętnie wręczę nagrodę osobiście o ile będzie to miało miejsce w Szczecinie. W przeciwnym wypadku wyślę na konto równowartość 4 piw (12zł).

Zapraszam do próbowania.

Ten post edytował misiuziu 22.09.2009, 13:00:20
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
xwolf

-----

Patiatiuczku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Konkurs mi się spodobał więc oto moje uwagi odnośnie sklepu Aura:

W formularzach można podawać "białe" znaki np same spacje. I tak mogę wpisać swoje dane czyli imię nazwisko, adres itd jako same spacje. To samo z hasłem.
W ten sam sposób można wysyłać do sklepu puste maile z formularza kontaktowego.

Probowałem sql injection ale tam jesteś chyba zabezpieczony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jak widać jakiś poważnych uchybień nie znalazłem więc nagrody się nie spodziewam.

Pozdrawiam
+Quote Post
misiuziu

-----

Cytat(xwolf @ 22.09.2009, 17:40:03 ) *
Patiatiuczku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Konkurs mi się spodobał więc oto moje uwagi odnośnie sklepu Aura:

W formularzach można podawać "białe" znaki np same spacje. I tak mogę wpisać swoje dane czyli imię nazwisko, adres itd jako same spacje. To samo z hasłem.
W ten sam sposób można wysyłać do sklepu puste maile z formularza kontaktowego.

Probowałem sql injection ale tam jesteś chyba zabezpieczony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jak widać jakiś poważnych uchybień nie znalazłem więc nagrody się nie spodziewam.

Pozdrawiam

Nagrody się nie spodziewaj Patatiuczku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Białe znaki... w ten sposób raczej nic groźnego nie można zrobić, a podejrzewam, że klienci są tyle mądrzy, że wiedzą, że trzeba by podać swoje dane (chociaż patrząc na niektóre maile i zamówienia, można się załamać).

Dzięki za udział w konkursie. Jestem Ci wdzięczny za chęć pomocy (lub wygrania piwa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ).
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 19:29