![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można inaczej niż getimagesize sprawdzić typ pliku? Mam skrypt, który sprawdza typy plików i później coś z nimi robi. Ale plików jest dużo i zależy mi na szybkości. A getimagesize sprawdza nie tylko typ. Poza tym działa dla obrazków a dla pdf już nie. Od razu mówię, że nie chce sprawdzać po rozszerzeniach, bo nie zawsze je mam.
pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Niech to będzie jakaś prezentacja lub coś innego microshitu, to serwer na parę minut zawiesi. Odradzam. Jeśli odczyta kilka pierwszych bajtów pliku? To mnie rozbawiłeś. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat Albo w najłatwiejszy sposób sprawdzić rozszerzenie pliku, gorzej jeżeli nie posiada... Najgorszy z możliwych. Poza tym, autor wyraźnie napisał, że nie zawsze jest rozszerzenie. O możliwości podstawienia innej zawartości nie wspomnę. Cytat mime_content_type - ja bym też się do tego przychylił Od PHP 5.3 jest wycofywane, poza tym - funkcja oznaczona jako deprecated. Przestań nabijać posty, już któryś wątek z Twoimi wypowiedziami oglądam i niewiele nowego wnoszą do dyskusji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 04:51 |