![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kod :
Z grupsza wytlumacze o co chodzi zeby nie trzeba bylo sie meczyc (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wiec pobieram sobie ilosc obrazkow z bazy danych i na tej podstawie generowana jest ilosc znacznikow img o src ktore pochodzi z bazy danych, zawsze generuje sie kilka img. No i teraz kod jQuery ktory po kliknieciu na obrazek powinien go przesuwac :
Jak widzimy w pierwszej linijce :
Klikniecie na img powinno spowodowac wywolanie danego dzialania zawartego dalej w funkcji ale tak sie niestety nie dzieje. Wszystkie obrazki laduja sie prawidlowo ale nie chca sie przesuwac...... Ten post edytował Wolfie 18.09.2009, 12:03:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No i jeszcze jedna kwestia, z tego co dzisiaj czytalem to wychodzenie z DOM zalatwia funkcja live() wiec dlaczego mialbym uzywac $.ajax() z parametrem "script" zamiast load()?
----------------------------------------------------------- Ok zrobilem tak :
No i wyszlo na to ze poprostu zamienilem funkcjie load() na ajax(), bo dzieje sie to samo co wczesniej, czyli wszystko sie ladnie laduje, ale po kliknieciu na div o id="foto" nic sie nie dzieje a powinny przesuwac sie zdjecia. Czyli dzieje sie to samo co w przypadku tego :
Moze jeszcze raz przedstawie kod do obslugi przesuwania sie zdjec, moze tu jest cos nie tak :
Jeszcze raz zamieszczam tez link do stronki, tym razem zamiast load() ladowanie jest obslugiwane przez ajax() stronka jest tutaj, Jeszcze dodam ze w przypadku gdy uzywam ajax() to wyskakuje mi taki blad w firebug : Cytat XML tag name mismatch (expected img) [Break on this error] a"></div><a href="java script:;" class="p..."java script:;" class="next"></a></div> \n A ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tym wychodzeniem z DOM, moze tutaj jest jakis blad ? Ten post edytował Wolfie 19.09.2009, 13:06:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:35 |