![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2002 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos wie jak sie dobrać do nazw pól tablicy asocjacyjnej?
Otóz, chciałbym napisac skrypt, który zapisuje wszystkie informacje otrzymane z formulara do np. pliku textowego (oczywiście nie znając nazw pól tego formularza). Z tego co wiem tablica HTTP_POST_VARS jest tablicą asocjacyjną zawierającą dane formularza (dla metody post oczywiście) Wiem, że mogę użyć funkcji FOREACH ale okazało się, że nawet zawartść przycisków pojawiła się w pliku tekstowym (co w ogóle mi nie potrzebne) Po prostu chaciałbym zrobić ten skrypt jak najbardziej uniwersalnym. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie jestem przekonany, że fakt iż przychodzące POST-em zmienne mają przemieszane pola i przyciski jest zasługą php. Sądzę, że to przeglądarka bądź apache podają takie zmienne. Tez nie sadze aby to php bylo tu winowajca, pozatym wysylane sa tylko te elementy formularza, ktore maja ustawiony atrybut "name" w przyciskach tego nie uzywam (choc przydaje sie czasem do JS), wiec i nie mam ich w _POST
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:07 |