![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przy próbie postawienia serwera napotkałem błąd:
Przeszukałem wiele stron w rozwiązaniu mojego problemu ale bezskutecznie. Mam odkomentowane extension=php_mysql.dll, przypisaną ścieżkę do extension_dir = "", plik php.ini znajduje się w C:\Windows. Wydaje mi się, że problem może leżec w tym, że w polu Loaded Configuration File mam none, a powinna być ustawiona ścieżka do php.ini (?). Tylko właśnie nie wiem jak to zrobić. Dodam jeszcze, że posiadam dwa pliki php.ini (drugi w katalogu php) i one się różnią między sobą. Mam zainstalowanego: Apache 2.0.63 PHP 5.2.10 MySQL 5.1.37 Ten post edytował monio 17.09.2009, 10:49:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy musze również odinstalowywać php i MySQL? Nie musisz, nie pogryzą się. Cytat Który tryb jest lepszy do domowego użytku ISAPI czy CGI? IMHO ISAPI. CGI bardziej jest przydatny w środowiskach, w których trzeba pilnować uprawnień, zabijać wiszące procesy. Dla Ciebie nie będzie problemem zrestartować demona serwera w przypadku jakiegoś padu. ISAPI jest też nieco szybsze. Cytat No właśnie ta stronka była mi pomocna przy konfiguracji. Jak znajdę trochę czasu, to spróbuję dopisać jeszcze FastCGI, bo doszły mnie słuchy o działających konfiguracjach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:52 |