Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Komórka obsługiwana przez komputer, czy to możliwe?
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

chciałbym połączyć w jakiś sposób swój telefon komórkowy z komputerem, tak aby móc "wykręcać" numery za pośrednictwem komputera a nie komórki.

Czy słyszeliście o czymś takim? Obojętne mi czy będzie to osobne urządzenie, do którego wkłada się kartę sim czy też podłączenie komórki kabelkiem do komputera.

Szukam w sieci, ale hasła które zadaje zwracają mi tylko sposoby łączenia komórki z komputerem tak aby zrzucić zdjęcia etc. Mi natomiast chodzi o coś takiego jak skype tyle że korzystające z mojej komórki/karty sim.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
erix

Grupa: Moderatorzy

No zależy, jaki system masz na komórce. W przypadku Windows Mobile/Smartphone nie ma z tym najmniejszego problemu.

Cytat
Czy słyszeliście o czymś takim? Obojętne mi czy będzie to osobne urządzenie, do którego wkłada się kartę sim czy też podłączenie komórki kabelkiem do komputera.

Każdy telefon obsługujący zestaw komend AT będzie dla Ciebie pasującym. Takie skecze najprościej przeprowadzać przez stare cegły Siemensa i Nokie. Nie wiem, jak jest z Nokiami, ale w Siemensach wystarczyło otworzyć port COM do zapisu i wysyłać odpowiednie komendy AT - telefon je po kolei wykonywał.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 08:29