![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym, by po najechaniu na pole danej komórki w tabeli, w ustalonej pozycji wyświetlił się obrazek z boku komórki. Nie wiem czy dobrze kombinuję, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Właściwie już prawie udało mi się osiągnąć zamierzony efekt. Problem mam tylko taki, że używając stylu css: position: relative; obrazek, który mi się wyświetla obok, zajmuje dodatkowo miejsce w komórce, z której rzekomo został "przesunięty". Sytuacje doskonale widać na poniższym screenie: (IMG:http://www.fothost.pl/upload/09/38/979f443e.gif) Przedstawiam kod:
position: absolute; nie wchodzi chyba w grę, bo chciałbym, by zawsze obrazek pojawiał się w tym samym miejscu na stronie. Pozdrawiam! Ten post edytował wojteke 15.09.2009, 23:09:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo to mógłbyś to zrobić bez js tylko używając css.... ale skoro chcesz w js to musisz obliczyć pozycję komórki tabeli względem dokumentu (w jquery była odpowiednia własność) - możesz w sumie do wyznaczenia tej pozycji wspomóc się w czystym js jeszcze getComputedStyle - zwróci Ci to obiekt z właściwościami przeliczonymi względem głównego dokumentu - mając tą właściwość po prostu w obliczonej pozycji wyświetlisz dymek który nie będzie się ruszał - ale w sumie na to jest wiele rozwiązań (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) [jak mawiają każda droga prowadzi do Rzymu)
ok - ale co Ci szkodzi CSS samo?? może to Cię zainteresuje jeszcze ;p - wcześniej nakierowywałem na to na co sam się uparłeś ;p Ten post edytował zegarek84 17.09.2009, 11:07:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 20:44 |