![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy faktycznie każdy rozumny człowiek powinien omijać PHP szerokim łukiem? Największe serwisy internetowe powstały w PHP (Facebook, YT). Internet jest zalany artykułami o beznadziejności PHP. Czy jest tak w rzeczywistości? Jakie są powody by tak twierdzić? Jeff Atwood stara się to wyjaśnić. SPAM
Ten post edytował erix 14.09.2009, 21:45:27
Powód edycji: [erix]: znowu ten sam link, moderka do odwołania [Ociu]: Usunąłem link.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plurr napisałe że w JEE można by się obejść bez FW, rozdzielenie logiki od widoku bez używania FM. Więc zapytałem czy jak rozdzielę logikę od widoku bez używanie Frameworka to co... to piszę w JEE, tak? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Też chciałem dążyć do tego o czym pisze mike, w Pythonie nie spotkałem się z żadnym frameworkiem poza tymi webowymi. W Rubym też nie. A te dwa języki to na pewno nie tylko web developement, w Pythonie pisanie okienkowych aplikacji to łatwa i przyjemna rzecz. Czemu więc jest tyle frameworków do pisanie aplikacji internetowych, a niewiele nie webowych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plurr napisałe że w JEE można by się obejść bez FW, rozdzielenie logiki od widoku bez używania FM. Więc zapytałem czy jak rozdzielę logikę od widoku bez używanie Frameworka to co... to piszę w JEE, tak? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym JEE. Chodziło mi o rozdzielanie widoku od logiki na 'czystej' platformie. PHP tego nie oferuje, piszemy klasy, żeby sobie to dopiero umożliwić. Mike wyjaśnił pewną rzecz - teraz wiem, że JEE to nie sama w sobie platforma, ale zbiór standardów, więc mój przykład nie był do końca trafiony. Ale fakt, faktem, że gdybyśmy JEE jako spójną platformę traktowali, to po samym zainstalowaniu kontenera mamy już do dyspozycji servlet i jsp (rozdzielenie widoku od logiki). Bez potrzeby pobierania dodatkowych bibliotek JSF etc. Ten post edytował plurr 16.09.2009, 18:09:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:09 |