![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mozecie mnie nakierowac co powinienem dodac lub dopisac aby
zaczelo chwytac polskie litery ? Sprawa wyglada tak ze dla slowa SUŁ - działa SŁU - nie dziala ŁSU - nie dziala a chcialbym zeby dzialalo zawsze dla kazdego bo chce zamienic tag html przed slowem pisanym z duzych liter i wlasnie kiedy polska literka wystepuje na 1 lub 2 pozycji to juz nie dziala a na 3 i kazdej kolejnej chodzi OK testowalem konwertowanie znakow z oraz ustawianie przy pomocy ale wciaz kiszka |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zyx - czy mozesz podac jakis przyklad ?
pobieram strone ktora ma kodowanie iso-8859-2 przy pomocy file_get_contents, nastepnie zmieniam na UTF-8 korzystajac z iconv i dokonuje zamiany z przelacznikiem /u i nadal wyglada ze cos nie lapie podobnie jak wpisze jakies slowo do pliku tekstowego z kodowaniem UTF-8 erix- ja zauwazylem ze nie zawieraja ale tylko na dwoch pierwszych pozycjach bo potem to dziala oczywiscie cos takiego zadziala poprawnie jednakze ja chce sie ograniczyc tylko do duzych literek
Ten post edytował telemach 16.09.2009, 17:35:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:38 |