![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Uczę się Symfony robiąc portal który wcześniej zrobiłem bez frameworka, i mam problem przy walidacji formularza. Googluje caly dzien probuje coraz nowszych (glupszych) rozwiazan i ciagle nic. Chociaz pomoc dotyczaca walidacji formularzy jest obszerna to jednak tam jest mowa o formularzach stworzonych na podstawie modelu przez propela lub doctrine. Czy moglby mi ktos pomoc w walidacji prostego formularza kontaktowego sa w nim pola: imię i nazwisko - poprzednio walidowalem tak
adres e-mail -
wiadomość -
Niby prosty formularz (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Formularz wystepuje w module kontakt, w katalogu lib/form stworzylem plik KontaktForm.class.php (bo chyba powinienem co nie?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ) ktory wyglada tak:
Ale nie wiem jak dodac warunki z ifow do validatora. Nie brechtajcie sie jesli to glupoty, bo w ogole nie jarze tych formularzy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi o to, że ktoś nie ma cierpliwości, czy też ktoś pozjadał wszystkie rozumy i nie chce podzielić się swoją wiedzą. Raczej chodzi o to, że pisanie dokumentacji to dosyć trudna sprawa. Zazwyczaj dokumentacja nie powstaje lub jest lakoniczna. Dokumentacja do symfony (potwierdzają to także przeciwnicy symfony) jest na prawdę na wysokim poziomie. Niestety, trzeba poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z dokumentacją i frameworkiem. Doceń ten trud i zapoznaj się z materiałami.
Zrobiłeś cały Jobeet? Jak zrobisz to wróć i pytaj wtedy. Nie da się ściągnąć, coś dopisać i wszystko działa. Cytat w miejsce XXXX w indexsuccess dalem @kontakt_valid (tez nie wiem skad takie cos mi do glowy przyszlo - improwizuje po prostu) Dodałeś trasy w pliku routing.yml? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 13:37 |