![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy faktycznie każdy rozumny człowiek powinien omijać PHP szerokim łukiem? Największe serwisy internetowe powstały w PHP (Facebook, YT). Internet jest zalany artykułami o beznadziejności PHP. Czy jest tak w rzeczywistości? Jakie są powody by tak twierdzić? Jeff Atwood stara się to wyjaśnić. SPAM
Ten post edytował erix 14.09.2009, 21:45:27
Powód edycji: [erix]: znowu ten sam link, moderka do odwołania [Ociu]: Usunąłem link.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na Eckel'a skusilem sie, gdyz przed zakupem ksiazki trafilem na sporo pochlebnych opinii o niej. Miala to byc taka biblia dla javowcow.
Teraz sytuacja u mnie jest taka, ze jest to moje 2, czy 3 podejscie do tej ksiazki (troche miotam sie miedzy java a c++ nie mogac sie zdecydowac, czego sie uczyc) i za kazdym razem wrazenie jest takie, ze ksiazke czyta sie lekko, koles ladnie i ciekawie wszystko wyjasnia, ale czytasz 100 stron, 200 stron i uczucie jest takie, ze w zasadzie to nie za wiele sie po tych 100, 200 stronach dowiedziales. Myslalem, ze to ze mna jest cos nie tak, skoro ksiazka miala byc taka dobra... @mike za rzadko bywam na tym forum, zeby znac userow ale z posta sztosz'a wynika ze z java sie znasz dobrze, wiec tez chetnie przeczytam szersza argumentacje. Ten post edytował Bonastick 15.09.2009, 12:30:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz sytuacja u mnie jest taka, ze jest to moje 2, czy 3 podejscie do tej ksiazki (troche miotam sie miedzy java a c++ nie mogac sie zdecydowac, czego sie uczyc) i za kazdym razem wrazenie jest takie, ze ksiazke czyta sie lekko, koles ladnie i ciekawie wszystko wyjasnia, ale czytasz 100 stron, 200 stron i uczucie jest takie, ze w zasadzie to nie za wiele sie po tych 100, 200 stronach dowiedziales. Taka właśnie jest ta książka. Przegadana, przereklamowana i o niczym.Tysiąc stron i nic konkretnego. Przeczytasz 600 to może czegoś się nauczysz.Myslalem, ze to ze mna jest cos nie tak, skoro ksiazka miala byc taka dobra... Zdaję sobie sprawę, że moje powyższe opinie to niemal puste slogany ale z tej ksiązki naprawdę niełatwo się uczyć. To moja opinia i wielu moich znajomych. Na końcu tego wątku znajdziesz polecenia lepszych książek Cay'a Horstmann'a. Doskonałego programisty i dydaktyka, który sam nauczał rzesze programistów. A Eckel to taka chorągiewka. Coś, ktoś pierdnie na rynku IT a Eckel zaczyna pisać książkę i ewangelizować. Kiedyś sikał z radosci o Javie (Thinking in Java), wcześniej o C++ (również Thinking ...) teraz męczy teat Phytona i ksiązki nie może skończyć. Jakiej? Oczywiście Thinkink in ... Python. Trochę opini u Joel'a (również bardzo znana postsać) między innymi o Eckel'u: Why Bruce Eckel Loves Python. Od jakiegoś czasu nie jest on jednym z moich autorytetów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:44 |