![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
WItam robie sobie taki wlasny __autoload tzn juz go mam mialem w tablicy wszystkie sciezki na sztywno i wszystko dziala jednak jak chce ladowac sciezko z konfiguracji nie dziala.
Config.php
I klase import:
Gdy w polu PathImports dam sciezki czyli controllers,models etc to dziala jednak nie wiem jak zrobic zeby ladowalo je odrazu do tej tablicy i dzialalo mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czemu ma nie wczytac jak dziala.
Dojdzie do katalogu DIR_COMPONENTS_MODELS albo DIR_PLUGINS_MODELS i wczyta zaleznie od tego czy plugin jest lub nie ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu ma nie wczytac jak dziala. Dojdzie do katalogu DIR_COMPONENTS_MODELS albo DIR_PLUGINS_MODELS i wczyta zaleznie od tego czy plugin jest lub nie ![]() Ano wczyta, tylko ile to wszystko będzie trwało ? // edit Działać działa ale pod warunkiem, że tworzysz obiekty tak
tak więc w pętli foreach warunek elseif jest absolutnie zbędny. to samo z "|| class_exists($class.'_Model') " // koniec edit 1. wystarczy je nazwać class NazwaModel i już pozbywasz się elseif 2. w if po require_once można dać break; (aby nie mielić za każdym razem całego $configs['path'] ) zresztą utwórz sobie z 50 obiektów tym sposobem który pokazałeś a póżniej zrób to samo jak w pkt. 1 i 2 powyżej no i oczywiście zmierz sobie czasy. Ten post edytował jang 15.09.2009, 03:45:50 -------------------- $email = filter_var(filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL), FILTER_VALIDATE_EMAIL);
if($email === false) { // Houston, we have a problem.... } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 23:53 |