![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czy ktos wie skad mozna sciagnac informacje pogodowe. glownie chodzi mi o temperature w dzien i nocy oraz sile wiatru jak i o informacje czy jest zachmurzenie czy nie. Interesuje mnie jak napisac skrypt aby sciagal takie informacje z jakiejs strony i wstawial ja u mnie. Informacje pogodowe chce aby dotyczyly miasta Suwalk. Poniewaz jestem zielony i nie wiem jak to zrobic pytam o to Was.
Z gory wielkie dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.pogoda.wp.pl/mi.html?POD=1&mid=...date=2004.01.16 pod tym adresem znajduje sie strona, ktora wyswietla informacje o pogodzie dla Lublina na dzien 2004.01.16. Wiec w skrypcie otwierasz ta strone i zamiast pisac 2004.01.16 skrypt automatycznie generuje Ci aktualna date, tak wiec zawsze bedzie wyswietlal informacje z biezacego dnia. Zwracany jest "uchwyt" do tego pliku, wykorzystywany w dalszym kodzie. @ przed fopen spowoduje, ze w razie, gdy skrypt nie bedzie mogl otworzyc URL'a nie wywali bledu. Easy...
Update: Manual [manual:c0abfa8c80]fopen[/manual:c0abfa8c80] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 11:42 |