![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy faktycznie każdy rozumny człowiek powinien omijać PHP szerokim łukiem? Największe serwisy internetowe powstały w PHP (Facebook, YT). Internet jest zalany artykułami o beznadziejności PHP. Czy jest tak w rzeczywistości? Jakie są powody by tak twierdzić? Jeff Atwood stara się to wyjaśnić. SPAM
Ten post edytował erix 14.09.2009, 21:45:27
Powód edycji: [erix]: znowu ten sam link, moderka do odwołania [Ociu]: Usunąłem link.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego od razu omijać ? hmm ja na przykład uważam że w PHP można na prawdę sporo napisać, programiści PHP są ciągle "rozchwytywani" przez różnorakie firmy. Oczywiście istnieją wydajniejsze rozwiązania, przyjemniejsze w pisaniu dużych aplikacji ale to nie oznacza że trzeba omijać PHP. Każdy robi to co lubi
![]() RUBY - nie wypowiem się Java - Tylko na studiach, jest skomplikowana ale za razem wydaje mi się że jest to najbardziej obiektowy język. Na razie pisałem tylko aplikacje (no trochę za dużo powiedziane) desktopowe nie miałem styczności z jsp. .NET - Tutaj to trzeba pochwalić za bardzo dobre darmowe IDE, ale poza tym to też nie widzę jakichś rewelacji. Już sam temat nasuwa jedno określenie tego wątku "FLOOD" bo tak jak ja będę mówił że PHP jest ok i warto się go nauczyć, tak ktoś inny będzie pisał że nie ma sensu, że to badziew itd. Jedno jest pewne dla 90% programistów jest to pierwszy krok do pisania dynamicznych rozwiązań webowych, no a później to każdy idzie w swoją stronę ![]() -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:38 |