![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę skrypt będący czyms w rodzaju strony do rezerwacji pobytu w domku letniskowym. Chce jednak w tym skrypcie zbudowac cos w rodzaju interaktywnego kalendarza, przy pomocy którego będzie można wybrac wolną date (poczatek pobytu), zaznaczyc ją a potem wybrać kiedy ma sie skończyc pobyt. Zaznaczone by były rownież juz zajęte terminy i ich nie można by było wybrać. Tak naprawdę nie wiem jakim sposobem można to stworzyć. Na początku chcialem to zrobić przy pomocy zwyklej tabeli ale troche chyba za dużo pisania, a pozatym też ten pomysł ma pare luk. Dlatego mam nadzieje, że może ktoś będzie mial pomysl lub może cos takiego robił, żeby mi pomóc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zacznij od bazy danych.
Zaprojektuj dwie tablice: - Lokal - Rezerwacja będące w relacji 1 (Lokal) do wielu (Rezerwacja) W rezerwacji oczywiście musisz pamiętać o dwu polach timestamp - "Od", "Do" Gdy będziesz miał te tablice, pokaż co zrobiłeś i polecimy dalej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zacznij od bazy danych. Zaprojektuj dwie tablice: - Lokal - Rezerwacja będące w relacji 1 (Lokal) do wielu (Rezerwacja) W rezerwacji oczywiście musisz pamiętać o dwu polach timestamp - "Od", "Do" Gdy będziesz miał te tablice, pokaż co zrobiłeś i polecimy dalej. Pozwolę sobie wskoczyć z offtopem: kurde, świetne podejście! Bardzo mi się podoba taka forma pomocy, w której mówi się człowiekowi co powinien po kolei zrobić aby osiągnąć swój cel. Może warto brać przykład ze ~scannera i również udzielać pomocy w tej formie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Pozwolę sobie wskoczyć z offtopem: kurde, świetne podejście! Bardzo mi się podoba taka forma pomocy, w której mówi się człowiekowi co powinien po kolei zrobić aby osiągnąć swój cel. Może warto brać przykład ze ~scannera i również udzielać pomocy w tej formie? Tu też brawa dla @sebap123 że nie chce pomocy typu "chce gotowca" tylko sam coś chce stworzyć własnymi siłami. To wyższy poziom niż Przedszkole, że trzeba gotowy kod dawać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EOT. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 06:44 |