![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, moja strona to www.kibicujmy.net. (php/smarty/css) pod menu 'testtest' wstawiłem darmowy skrypt z ajaxa wczytujący wiadomości RSS na moją stronę. Coś jest jednak nie tak i gdy wybieram dany kanał i klikam wczytaj, zostaję przeniesiony na stronę główną... Jest mi ktoś w stanie pomóc?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, nie wiem za bardzo o co chodzi, jestem początkującym webmasterem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale wydaje mi się, że rozwiązanie może być prostsze... Postaram się wytłumaczyć to jeszcze raz.
Czytnik RSS ma kilka plików podzielonych na odpowiednie katalogi typu include/class/style/ itp. Pliki te uploadowałem zgodnie z katalogami na mój serwer. Jako, że 'strona główna' czytnika RSS nazywa się index.php, a moja strona ma już oczywiście plik o takiej nazwie, więc utworzyłem oddzielny katalog i uploadowałem sam index.php do rss/index.php. Oczywiście także na każdej podstronie, w której znajduje się jakieś odniesienie do pliku index.php również zmieniłem ścieżkę na rss/index.php Pozostała sprawa 'przekliknięcia' z menu głównego mojej strony (dla przypomnienia www.kibicujmy.net) tak, aby rssy wyświetlały się w odpowiednim miejscu. Nazwałem to testowe.php oraz testowe.tpl (template). Mój plik testowe.tpl przedstawia się następująco.: {include file='header.tpl'} {include_php file="rss/index.php"} {include file='footer.tpl'} Teraz jeżeli klikam w głównym menu przycisk 'test' (docelowo RSS) wyświetla mi się teoretycznie wszystko OK. Rozwijane menu z kanałami RSS do wyboru, jednak po kliknięciu 'wczytaj' zostaję przeniesiony na stronę główną... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 19:24 |