![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam szukam i znaleźć nie mogę. Potrzebuję skrypt który zmienia treść strony po kliknięciu w link bez jej przeładowania np: KLIKNIJ Tutaj jest na dole panel : Produkty powiązane Klienci kupili również Komentarze Po kliknięciu w link zmienia się tekst na dole. Znalazłem 1 kod ale działa przez xml i po wczytaniu pliku nie pobiera mi zmiennych i nie mogę przez to operować na php (wczytuje tylko sam tekst z pliku). Czy spotkał się ktoś z czymś takim i może mnie naprowadzić ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Ci opisze tutaj dokladnie jaki ja sposob stosuje i
moze Ci sie przyda. Robisz tak : 1. w miejscu gdzie ma byc podmieniana zawartosc, wyswietlana za kazdym razem inna zawartosc strony bez przeladowania umieszczasz :
Miedzy znaczniki div rzecza jasna mozesz zaladowac dowolna wartosc startowa, ktora pozniej zostanie zmieniona jesli w dowolnym momencie bedziesz chcial to zrobic. W nazwie id mozesz umiescic dowolna wartosc. Dzieki temu mozesz nawet kilka blokow na jednej stronie podmieniac w dowolny sposob. 2. Robisz sobie ramke w dowolnym miejscu na stronie o wielkosci 1px x 1px dzieki czemu nie bedzie praktycznie widoczna :
3. Teraz w tym skrypcie, ktory bedzie ladowany do ramki jesli chcesz cos w nim podmienic to piszesz : W zmiennej lista mozesz zaladowac dowolna zawartosc jaka ma sie znalezc miedzy divami. Mam nadzieje, ze wiesz jak sie pisze linki z wywolaniem ramki :
Niezaleznie od tego jak wywolasz ramke i co w niej obliczysz to po wywolaniu tego kawaleczka JavaScript zaladujesz na strone dowolna zawartosc bez przeladowywania. Tutaj masz przyklad : http://www.bluelan.pl/przyklad_gd/zawartosc.php Moze malo elegancko, ale skrypt doslownie wyglada tak : Plik 'zawartosc.php' :
Plik 'zawartosc_ramka.php' :
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 10:57 |