![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie odnośnie formularza. Napisałem prosty formularz - jego wyniki dostaję na emaila. odpowiedzi tekstowe (text, textarea) czy odpowiedzi z przycisku opcji (radio) przychodzą bez problemu na wskazany adres z poprawnym wynikiem. Nie potrafię niestety napisać kodu aby doszła odpowiedź z pola wyboru (jak jest 2 lub więcej odpowiedzi) W pliku odpowiedzialnym za przesłanie odpowiedzi np do "radio" kod wygląda tak: $odpowiedzi = " twój ulubiony kolor: {$radio}\n "; dla odpowiedzi z pola wyboru zwykle $odpowiedzi = " twój ulubiony kolor: {$checkbox}\n "; ---> nie działa przy zaznaczeniu większej ilości odpowiedzi Wiem, że to pewnie proste, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić :/ Proszę o pomoc. Pozdrawiam Krystian ps. przykładowy kod pliku formularza
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wszystkim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
nareszcie się udało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pętla foreach załatwiła sprawę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , już wszystko jest OK Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki ! DOPISKA (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym jeszcze raz wrócić do tematu.... Ostatnio pisałem, że wszystko OK, ale tak nie do końca (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) myslałem jednak że z tym sam sobie poradzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) po zastosowaniu przykładu od Rymara
uzyskałem zamierzony efekt, czyli dostaję wszystkie odpowiedzi na skrzynkę. jednak jeśli ktoś w którymś pytaniu nie zaznaczy chociaż jednej opcji - przeglądarka wypisze błąd: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/serwer/domains/... : eval()'d code on line ... email z wynikami dotrze, ale bład na stronie nie wyglada najlepiej... sprawdzałem przez print_r( $_POST ); tablice - jest poprawna. wyświetla wyniki. jeszcze raz proszę o pomoc... może chociaż jakaś wskazówka? Ten post edytował krystian19 17.10.2009, 18:30:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 15:42 |