![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
chce z aktualnie notepada++ przesiasc sie na jakies srodowisko programistycznego, lubie VIM'a dlatego zdecydowalem sie na emacsa. jedyne IDE z prawdziwego zdarzenia jakie do tej pory uzywalem to NetBeans. ma ktos _godne_ polecenia tutoriale ktore pomogly by mi dobrze poznac to srodowisko ktore mialoby sluzyc do programowania w php/html/js? Ten post edytował x11100b 12.09.2009, 13:42:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gryf: tak, lubie Vima, chce poznac Emacsa, dzieki, poczytam...
Spawnm: sorki za zly dzial dr_bonzo: uzywalem to dobry czas. bylo to 2 lata temu i do pisania w Javie, teraz chce poznac Emacsa ktory. Aktualnie pisze w Notepadzie++ ale chcialbym poznac cos ogolniejszego bardziej konfigurowalnego i gdzie nie trzeba klikac duzo myszka ![]() jeszcze jakies pytania? zalozylem ten temat aby komus kiedys tez sie mogl przydac, prosze podawac linki do ciekawych tutoriali jak napisalem godnych polecenia ja na razie czytam to: http://marcin.af.gliwice.pl/ mam nadzieje ze nie jestem tu jedynym zwolennikiem GNU?? wrzuccie tu swoje przemyslenia przyda sie mi na pewno i komus moze jeszcze. jakies pliki konfiguracyjne z opisem co gdzie zmienic itp.. na razie nie koloruje nawet skladni ps. konkretne pytanie - jak zdefiniowac dopelnienia wyrazow w emacsie? zeby mi dopelnialo / podpowiadalo nazwy parametrow / funkcji / metod / pol itp... ogolnie - jak przystosowac emacsa do wygodnego pisania w PHP / JS / HTML. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:55 |